Rukola ( Izvor : 24kitchen.rs )
Listići rukole su bogati antioksidantima i folnom kiselinom, važnom za trudnice.
Pantotenska kiselina u rukoli poboljšava razmenu materija.
Rukola normalizuje razmenu materija i povećava hemoglobin.
Kao i većina salatnog povrća i rukola koju kupujemo treba da bude sveža, krhkog lišća. Sveže listove rukole možete čuvati nekoliko dana u papirnoj kesi u frižideru.
Pantotenska kiselina u rukoli poboljšava razmenu materija.
Rukola normalizuje razmenu materija i povećava hemoglobin.
Kao i većina salatnog povrća i rukola koju kupujemo treba da bude sveža, krhkog lišća. Sveže listove rukole možete čuvati nekoliko dana u papirnoj kesi u frižideru.
Postoje dve vrste rukole – sa širokim listom i sa sitnim listom.
Fotografija preuzeta sa www.zacinskobilje.rs
Нема коментара:
Постави коментар